Sunday, May 19, 2013

PASUM here I come!!!

Assalamualaikum dan selamat... er malam (sekarang pukul 9.46 p.m)

Yes dear readers, I have brought you good news (senyum lebar sampai tak cukup pipi). Korang nak tahu tak for the past few weeks, I've been living like a zombie from Wanderland. (yeay!) You know.. coz... I've been staying up doing revision for my brother and every minute I just thought of UPU results. I've just been wandering what will my fate come to.. that's why I said Wanderland.

On 17th mei.. (I was going to update about this as soon as i got the result but.. what to do when you're waaay past excited and forget almost everything) ahaks..

 okay so on friday, precisely at 12.20 pm, Hasif Alias called my phone. Which is a bit unusual bcoz usually he just whatsapp me. This is how the conversation goes:

Me: Hello assalamualaikum (I bet a lot of you says that as well :D)
Hasif: Atiqah, dapat mana? (teruja gila suara hasif haha)
Me: Huh? Dapat apa? (blur)
Hasif: Huh? Awak dah check upu ke belum? (he sounded bengang actually)
Me: Ohh..ohh (gelabah+nervous+gabra+mcm2) erm..
Hasif: Awak belum check lagi?!!
Me: (laugh nervously) er.. tak.. tak
Hasif: Ya Allah.. awak buat apa? awak tido ke? ( serious aku rasa hasif tengah perli aku.. sbb aku kn kelawar sejak kebelakangan ni, malam stay up, siang tido)
Me: (nak balas sarkastik tp nervous sgt sampai hilang kata2 nk perli dia balik haha)Taklah, saya tak tido..saya... jap saya nak check ni.
(tangan kiri pegang phone, tangan kanan taip website upu)
Me: er.. hasif, nanti saya call awak balik.
Hasif: ok2
Me: wait, awak dapat um x?
Hasif: (gelak) kasi tau awak punya dulu.
Me: -.- ok

so aku check dgn lafaz bismillah....

Tahniah anda telah berjaya ditawarkan program pengajian berikut : Asasi Sains Hayat UM

      Kebetulan ayah aku masuk bilik aku, dan tengok skrin laptop aku.
     "Eh dapat Um lah." Aku hampir menangis tak terkata. and I just hugged my dad (I know anak manja).

      doa aku " Ya Allah, kau sebaik-baik perancang, jadi berikanlah aku yang terbaik"
       Nampaknya UM lah yang terbaik untuk aku :D Alhamdulillah.

Banyak gila benda nak kena sttle. dokumen itu lah, borang biasiswa lah, fotostat sijilah, and the worst thing is MEDICAL CHECK UP!!!

Aku tak suka tau cucuk sana, cucuk sini. especially test darah. kalau aku buat kat orang takpe lah. tp kalau org buat kt aku.. mmg aku lemah semangat. cehh.. confession yg aku takut needles :P haha.

Mak aku kata aku kena buat rubella sbb time darjah 6 dulu aku x kena (sbb aku belum balik dari Scotland haha). ingatkn boleh lari tp masalah ni kejar aku lak sampai ke universiti.

so anyway aku nak kena pergi medical check up esok. while i'm at it, I might go shopping for some things. 25 mei ni aku dah kena daftar!!!

Maknanya aku terpisah dgn auni dan aliyah!! T.T huaaaaaaa... sedih sgt berpisah dgn auni sahabat aku (5 tahun persahabatn kita org) dan aliyah( 4tahun). still best frens tetap best frens forever till jannah :D hmmm...

ermm okay tu je lah.. aku nak sambung buat novel. kang meraung pembaca novel aku sbb aku x update2 bab baru haha ok

nnt bila aku dh ada kt dorm um aku update lagi ye

assalamualaikum :D

No comments:

Post a Comment